…
02 Aralık 2021, Perşembe Bingöl, Türkiye.

İl Müdürümüz Aydın POLAT’ ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


"Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, toplumumuzun azımsanmayacak kadar önemli bir kısmını teşkil eden engelli bireylerin; topluma kazandırılması, yaşadıkları sorunların gündeme getirilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri adına önemli bir gündür.

Bugün, bizlere engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Her insanın yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeğinden hareketle neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde,   herkes kadar başarılı, herkes kadar üretken olabildiklerini kanıtlayan engelliler; bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.

Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir. Engelli bireylerimizin toplumda önemli bir yere sahip olduklarını göstermek istiyoruz. Hayatın her alanında; spordan sanata, teknolojiden iş dünyasına varıncaya kadar topluma örnek olacak işler yapacaklarına, bizlerin yarınlara olan inancını daha da perçinliyor. Onların gelecekte göğsümüzü kabartacak başarılara imza atacaklarına inanıyoruz.

Engelli olan bireylerin yaşama sevincini kaybetmeden mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak, toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Engellilik, yalnızca engelli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil aynı zamanda sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Bu duygularla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün toplumsal farkındalığın ve engelli kardeşlerimizin sorunları konusunda toplumumuzun her kesiminde hassasiyetin artması dileğiyle kendilerine engelsiz bir hayat diliyorum…