…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Aralık 2020, Salı Bingöl, Türkiye.

'Hediye Karavanı' nın Durağı Bingöl Oldu


Bakanlığımız ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan ’Hediye Karavanı Yollarda’ tırının durağı Bingöl oldu.

Bakanlığımız ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon iş birliğinde hayata geçirilen ’Hediye kervanı’ projesi ile pandemi sürecinde evde kalan çocukların aileleri ile evlerinde oynayabilecekleri parmak taş, dokuz taş, mangala, dama, seksek ve boyama setlerinden oluşan oyunlar ile giyim, kırtasiye hediye paketleri hazırlandı. İl Müdürlüğümüze bağlı İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde konuşlandırılan tırın önünde pandemi nedeniyle uygun sayıda katılımcının katılımıyla etkinlik düzenlendi. Temsili olarak katılan çocuklar oyunlar oynarken, hediyeleri verildi.

İl Müdürümüz Aydın POLAT,  “Pandemi döneminde çok iyi düşünülmüş çok önemli bir atılım. Federasyonumuza ve emeği geçen herkese candan teşekkür ediyoruz. Tabi ki bu kervan sadece oyuncak malzemesi taşımıyor. Aslında içinde sevgiyi, saygıyı girişimciliği, hayal gücünü, problem çözme becerisini ve sosyalleşmeyi taşıyor. Biz çocuklarımıza ulaşıp, yarınımızın, aydınlık geleceğimizin mimarlarını bu süreç içinde evde teknoloji tutsaklığından kurtarıp sosyalleşmelerinde katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Fatih KAYA, Hediye karavanı ekibine teşekkür ederek “Bingöl'de sizleri ağırlamaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Valimiz adına, halkımız adına ve çocuklarımız adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Programda Vali Yardımcısı Fatih KAYA, İl Müdürümüz Aydın POLAT, İl Müdür Yardımcılarımız, Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Salim İSOT, Kuruluş Müdürlerimiz ve çocuklar katıldı.