…
…
…
20 Aralık 2019, Cuma Bingöl, Türkiye.

“Evlilik Öncesi Eğitim Programı” Kapsamında Solhan Belediyesi’nde “Evlilikte İletişim Ve Yaşam Becerileri” Konulu Seminer Verildi


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Handan ÇİFTÇİ tarafından Evlilik Öncesi Eğitim Programı (EÖEP) kapsamında sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için, aile içi iletişim süreçlerinin işlevselleştirilerek aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik Solhan Belediyesi’nde (21 kişi) 19.12.2019 tarihinde “Evlilik Öncesi Eğitim” konulu seminer verildi.

 Seminerde “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Sağlıklı Bir Evlilik İçin Aile İçi İletişimin Temel Unsurları, Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları “  vb. konulara değinilerek aile hayatında eşler arasındaki sağlıklı iletişim ve etkileşimin önemine vurgu yapıldı. Eş ve eş adayları arasında gerçekleştirilen iletişimin çeşitliliği kadar, verimliliğinin de aile yaşam kalitesi ve mutluluğunu arttırmada önemli olduğuna değinilerek, katılımcıların konulara aktif bir şekilde katılımları sağlandı. Seminerin sonunda, katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.