…
…
…
17 Aralık 2019, Salı Bingöl, Türkiye

Bingöl Harikalar Diyarı Kreş ve Gündüz Bakımevi Öğretmen Ve Velilerine “Çocuklarda İstendik Davranış Geliştirme Yöntemleri” Semineri Verildi


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan  Sosyolog Handan ÇİFTÇİ  tarafından Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için, aile içi iletişim süreçlerinin işlevselleştirilerek aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik  Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Bingöl Harikalar Diyarı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 17.12.2019 tarihinde  24 katılımcıya yönelik  Çocuklarda İstendik Davranış Geliştirme Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde; “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı aile bilinçlendirme çalışmalarıyla  iyi ve doğru yetiştirebilmek için önemli hususlara değinildi. Çocuğunuzu daha yakından tanımak, onunla daha iyi iletişim kurmak, ona yaklaşmak için en uygun aile tutumunun ne olduğunu bilmek, çocuğunuzla girdiğiniz çatışmaları en uygun ve kısa sürede çözmenin yollarını bulmak, onun geleceğini daha bilinçli bir şekilde planlamak için ebeveynlere düşen görev ve sorumlulukların önemine değinildi. Çocuklarımıza hissettireceğimiz koşulsuz sevgi ve sağlayacağımız güven ortamı sayesinde, kendilerine inanan, özgüveni yüksek, olumlu davranış gösterme becerisi kazanmış önce mutlu bu mutluluğundan dolayı başarılı çocuklar ve gençler yetiştirmemiz mümkün olduğu vurgulandı. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.