…
…
…
01 Ekim 2019, Salı

Aile Eğitim Programı” Kapsamında Bingöl İlim Yayma Cemiyeti Yurdu’nda “Bilinçli Medya ve İnternet Kullanımı” Konulu Seminer Verildi


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Handan ÇİFTÇİ tarafından  “Gençlerin Yaşam Becerilerini ve Kalitelerini Arttırmak ” amacıyla Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında 30.09.2019 tarihinde Bingöl İlim Yayma Cemiyeti konferans Salonu’nda toplamda 144 öğrenciye  “Bilinçli Medya ve İnternet Kullanımı “konulu seminer yapıldı.

Seminerde; Gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline gelen medya, ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıldığında birçok kolaylaştırıcı işleve sahiptir. Önemli olan hangi ihtiyaçların zorunlu olduğunu, hangilerinin olmadığını belirlemektir. Birey medyanın gündelik hayatta gördüğü temel işlevleri esas alarak kendisi için uygun tercihleri yapmalıdır. Bu sebeple insan sürekli bir farkındalık içinde, uyanık, canlı, eleştirel ve gerçekçi bir bakışla ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tanımlamalıdır.

  • Bu ihtiyaç benim için ne kadar önemli?
  • Bu ihtiyacım, karşılanması gereken zorunlu bir ihtiyaç mı?
  • "İhtiyaç” dediğim bu şeye gerçek anlamda ihtiyacım var mı?
  • Bunun bir ihtiyaç olduğuna bizzat kendim mi karar veriyorum yoksa birtakım toplumsal, kültürel, çevresel ve benzeri etkenlerin tesiri altında mı kalıyorum?
  • Bu ihtiyacı karşılamazsam ne gibi bir eksiklik hissederim?
  • Bu ihtiyacım yerine bir başka ihtiyacımı karşılarsam bunu da karşılamış olur muyum?

 Seminerde ; Teknoloji Ve İnternet Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığa Sebep Olan Faktörler ve Bağımlılığın Aşamaları Nelerdir? İnternet Bağımlılığın İnsan Hayatına Zararları ile İnternet Bağımlılığından Korunma Yöntemleri vb. konulara değinilerek ihtiyaçtan fazla kullanılan internetin insanların iletişim ve etkileşiminde meydana getirdiği aksamalara vurgu yapıldı. Ayrıca seminerde gençlerin çağımızın imkanlarından biri olan teknolojiyi ve sunduğu hizmetleri, istedikleri kadar değil ihtiyaçları dahilinde doğru ve yerinde kullanmalarının önemine vurgu yapıldı. Ayrıca kadın katılımcıların konulara yorum yaparak interaktif bir şekilde katılımları sağlandı. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.