…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Balıkesir - Türkiye

Kadınlar Sadece Bir Gün Değil Her Gün Hatırlanmalı


Kadınların yılda sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine inanan ve uygulayan bir kurum olarak; Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Kadın Birimi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimiz ile birlikte il merkezimizde ve ilçelerimizde kadınlarımıza yönelik farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Ahmet ÇAKAR’ın, Müdürlüğümüzde çalışan kadın personelimize karanfil vererek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlaması ile başlayan etkinlikler, Kadın Birimi personelimizin kadın muhtarlar ile ilimizde kadın girişimcilere örnek teşkil eden Balıkesir'in tek kadın saat tamircisi Şükran Lişesivdin’in ziyaret edilmesi ile devam etti.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz personelinin bir alışveriş merkezinde stant açması ve Çağış yerleşkesinde gerçekleştirdiği fidan dikim etkinliği ile günün anlam ve önemine ilişkin farkındalıklar oluşturuldu.

İlçelerimizde de, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların iş yerlerine giderek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanarak karanfil, maske ve broşür dağıtıldı. Aynı zamanda kurum ve kuruluşlarımızdan alan ailelerimiz ile şehit annelerimize ziyaretler gerçekleştirildi.

Son olarak Balıkesir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Farklı Yönleriyle Kadına Yönelik Şiddet” konulu online panele konuşmacı olarak misafir olduk.