…
…
…
09 Nisan 2021, Cuma Balıkesir - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı


İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı video konferans yöntemiyle Balıkesir Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddetin en büyük insan hakkı ihlallerinden biri olması ve kadın haklarının korunması ile geliştirilmesi için Bakanlığımız koordinasyonunda; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK, İl Müdürümüz Ahmet ÇAKAR ve işbirliği içerisinde olan kurum amirlerinin katıldığı toplantıda, şiddet olaylarının önlenmesinde koordinasyon ve hassasiyetin önemine ve uygulamaya konulacak yeni şiddetle mücadele tedbirlerine değinildi.

Toplantı elektronik kelepçe ve il düzeyinde yapılan çalışmalara ilişkin istatistiklerinin yer aldığı sunumların yapılmasıyla sona erdi.