…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Balıkesir - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinlikleri #1


Kadına yönelik şiddet, insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biridir. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans göstererek, Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüzdeki personelimizle birlikte Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk olarak Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK, İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık HEKİMOĞLU, İl Müdürümüz Ahmet ÇAKAR ve beraberindeki heyet ilimiz girişinde yer alan polis kontrol noktasında durdurulan araçlardaki vatandaşlarımıza Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) tanıtım ve ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) bilgilendirme çalışmaları yaparak Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne özel turuncu maske ve kolonya dağıtımı yaptı.

Daha sonra toplumsal farkındalığın artması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi faaliyetlerinin ön plana çıkarılması amacıyla ilimizde Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK başkanlığında, ilçelerimiz de Kaymakamlarımız başkanlığında Türkiye’de eş zamanlı olarak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl ve İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantının ardından kadına yönelik şiddetin; evrensel bir sorun olduğunu, temel insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlali ve eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu olarak ortaya çıkan bir “SUÇ” olduğunu vurgulayan dövizlerle ile araçlara asılan afişlerle birlikte, kolluk kuvvetleri ve motosiklet kulübü derneğinin de katılımlarıyla farkındalık konvoyu gerçekleşti.