…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ekim 2019, Çarşamba Balıkesir, Karesi - Türkiye

Kadın Kooperatifleri Buluşması Etkinliği


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinesinde “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” ile kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması programı çerçevesinde üreten hünerli kadınlarımızı buluşturduk.

2019-2020 yıllarını kapsayan iş programı çerçevesinde, ilimiz genelinde paydaş kurum ve kuruluşlar ile birlikte gerçekleştirilen atölye çalışmaları sonrasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve ilimiz sınırları içerisinde bulunan beş kadın kooperatifini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz işbirliği ile “Kadın Kooperatifleri Buluşması” etkinliği altında il merkezinde bir araya geldi.

“Kadın Eli Ekonominin Temeli” sloganıyla kadın kooperatiflerinin kuruluş hikâyelerinin anlatımı sonrası ürün tanıtımları ve satışı gerçekleşti. Etkinliğin ikinci yarısında ise, “Kooperatif Kurma Aşamaları”, “Pazarlama Yöntemleri ve Ürün Tescil”, “Hibe ve Destekler” konuları hakkında eğitimler verilerek, katılım belgelerinin dağıtılması ile program sona erdi.