…
…
…
…
22 Ekim 2021, Cuma Balıkesir - Türkiye

İDARECİ VE PERSONELİMİZE FARKINDALIK EĞİTİMİ


Ülkemizde yaşayan Roman vatandaşlar, yüzyıllardan bu yana Anadolu'da ve Trakya'da Türkiye'nin kültürel yapısını meydana getiren gelenekleri ve değerleri oluşturarak, bu toprakların kadim sakinlerinden olmuşlardır.

Balıkesir ilimiz, Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölge olduğundan; Romanları sosyal ve kültürel konularda anlamak, yaşam kalitesinin artırılması için sosyal-ekonomik-çevresel sorunlarını tespit etmek, çözümler üretmek, şehir, bölge ve ülke düzeyinde ortaklık ve toplum katılımı konularında değerlendirmeler yapmak üzere; Müdürlüğümüz koordinasyonunda ve personelimiz Koray ILGIN'ın moderatörlüğünde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetimi ile Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Yönetimi’nin değerli akademisyenleri tarafından farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Erdem DİRİMEŞE, Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Yönetimi Müdürü Doçent Doktor Gökhan ILGAZ, Araştırma Görevlisi Muhammed TAĞ, Sosyolog Neşe KAYMAK ve Öğretim Görevlisi Sosyolog Tülay TEKİN YILMAZ’ın konuşmacı olarak yer aldığı eğitime; Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri ÇAKI ile bölüm öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Uğur GÜRGAN ile bölüm öğrencileri, akademisyenler, İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimiz idarecileri ve personeli katıldı.