“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde güvence altına alınmış hakları interaktif bir oyuncak üzerinden öğretmeye ve sözleşmenin kâğıt üzerinde kalmamasını sağlamaya yönelik bir hak eğitimi projesi olan “Çocuk Hakları Oyun Panosu” ilimizde mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için Avlu ve Atatürk Parkı içerisinde yer alan çocuk oyun alanlarına kazandırıldı.
Çocukların haklarına dair bilgilerin geniş kitlelere yayılması ve suçun önlenmesinde kilit önem taşıyan oyun panosu; 6-12 yaş arası çocuklara, Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi öğreten oyuncaklar bütünü. Çocuklarımız, yetişkinlerin kendileri adına aldıkları kararların yanlış olmaması için koruma sağlayan evrensel haklarını oyunlarla öğrenecek ve onları toplumun katılımcı bireyleri haline getirecek.
Bahse konu oyun panosunda; çocukların ahşap küpleri manuel olarak çevirerek oynadıkları üçlü eşleştirme oyununda her kutu bir hakkı temsil ediyor ve kutuların üzerinde hakkı temsil eden bir grafik çizimi, hakkın açıklanması, evrensel insan hakları logosu ve eşleştirilmesi gereken hakkın adı yer alıyor.
Çocuklarımız her zaman yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye meraklıdır. Sürekli çevrelerindeki dünyaya olan ilgileri ve aktif keşif yapıları büyümelerinin bir parçasıdır. Bu özelliklerden yola çıkarak, eğitici oyuncaklar ile meraklarını tatmin etmelerine, etraflarındaki dünyayı keşfetmelerine ve haklarını öğrenerek çocukların gelişmelerini desteklemeyi sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı, Balıkesir Çocuk Hakları İl Komitesi'ne de gösterdikleri çabalardan dolayı tüm çocuklarımız adına teşekkür ederiz.