…
…
…
…
10 Ekim 2019, Perşembe Balıkesir, Türkiye

Annemizi Nihayet İkna Ettik


Altıeylül ilçesi Dinkçiler Mahallesinde ikamet eden Melahat Atay (88) isimli vatandaşımızın uygun şartlarda olmayan evinden alınıp, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüzde kalması için ikna çalışmaları başarıyla sonuçlandı.

Melahat annemiz ile Sosyal Hizmet Uzmanlarımız birçok kez görüşme gerçekleştirmiş, kendilerini birlikte yaşadığı oğlu Recep Atay (62) ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda konaklamalarının ve bakımlarının yapılabilmesi için onayları istenmiştir. Her defasında Melahat annemiz yapılan teklifleri kabul etmemiştir. En doğru ve güzel olanın her türlü hizmetlerin sunulduğu; yeme içme barınma sağlık vb. her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı huzurevinde kalmasının çok daha doğru ve uygun olacağı ifade edilmiştir. 


Bugün bir kez daha Melahat annemiz ile görüşen Sosyal Hizmet Uzmanlarımız kendisini ve oğlunu ikna etti. Hemen harekete geçilerek, Melahat annemiz bulunduğu evden alındı ve hastanede muayeneleri gerçekleştirildikten sonra devletin emin ellerinde kabulü gerçekleşti.

Gördüğü ilgi karşısında duygulandığını söyleyen Melahat Atay ise, "Herkese çok teşekkür ederim. Yapılan her şeyden çok memnunum. Zor ikna oldum fakat burada huzur buldum. İçimi huzur ve mutluluk kaplıyor. Hepiniz iyi ki varsınız. Allah razı olsun sizden." diye konuştu.