…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2020, Cuma Aydın, Türkiye

Şehit Yakınları ve Gazilerimize Devlet Övünç Madalyası


İl Müdürlüğümüz ve Aydın Valiliği Koordinesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının takdimi amacıyla Aydın Ticaret Odası Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Şehitlerimizin Emanetlerinin Yanındayız

Vali Sayın Hüseyin Aksoy, şehit aileleri ve gazileri rahat ettirmenin öncelikli görevleri olduğunu dile getirdi. Şehitlerin adlarını altın harflerle tarih sayfalarına yazdırdığını belirten Vali Aksoy, “Türk milletinin tarihi, destanlarla ve zaferlerle doludur. Bu kutsal vatan toprakları kahramanca yapılan mücadeleler sonucunda kazanılmıştır. Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla Cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz.

Ülkemizin bağımsızlığı, huzur ve güvenliğini korumak için bu ulvi makamlara yükselmiş şehit ve gazilerimiz her zaman milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu vatanın kahraman evlatları Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve en son 15 Temmuz’da ve terörle mücadelede tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır.

Aziz Milletimiz, üzerine oynanan her türlü oyunları dün olduğu gibi bugün de bertaraf ederek yarınlara daha emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Şanlı bayrağımızı korkusuzca bu topraklar üzerinde dalgalandırmak, şehit ve gazilere sahip çıkmak en önemli vazifemizdir. Kardeşçe yaşama anlayışımızdan taviz vermeyerek onurlu bir şekilde yaşamımızı devam ettireceğiz.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz Devlet Övünç Madalyası, devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığın bir nişanesidir. Sizler, aziz şehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanların yakınlarına, kahraman gazilerimize hizmet etmek, acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak, bizlerin en önemli görevidir. O sebeple dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu görevimizi layıkıyla yerine getirecek; Devlet olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Vali Aksoy, Duygusal Anlar Yaşadı

Terörün yoğun olduğu dönemde Diyarbakır’da görev yaptığını ifade eden Vali Aksoy’un, “2014 Eylül’den 2017 Haziran ayına kadar Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüm. Terörün en şiddetli olduğu ve terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönemde burada görev yaptık. Bugün madalya vereceğimiz arkadaşlardan 6’sı o gün Diyarbakır’da bizlerle mücadele eden arkadaşlarımız” diyerek gözleri doldu. Duygulanan Vali Aksoy, “Başta terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bugün bu ülke topraklarında özgürce yaşıyorsak bunu kahraman şehitlerimize borçluyuz” diyerek konuşmasını tamamladı.