…
…
…
…
…
…
…
…
26 Aralık 2018, Çarşamba

Finansal Okuryazarlık Ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi Paneli Düzenlendi


  Aydın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi Paneli Vali Yardımcısı Sayın Yücel GEMİCİ Siyasi Parti ve STK temsilcilerinin de katılımı ile SGK İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

     Panelde, İŞ-KUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Habitat Derneği’nden Zeynep Keskin, KOSGEB’ten BARIŞCAN Günay, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ve Aydın TİSVA Şube Yöneticisi Müşerref Şimşek Kahraman panelist olarak katılım sağladılar. Panelde konuşmasını yapan İl Müdürümüz “Toplum olarak bazı şeyleri aile ortamında öğreniyoruz. Ancak bir şeyin okur yazarı olmak çok önemlidir. Parayı idare etmeye ve kullanmaya yönelik çalışmalar yapıyor ve ihtiyaçlar doğrultusunda alışveriş yapılması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz.

     Türk toplumunda tasarruf kültürü yok ve bu yüzden elimizde olan her şeyi yamamak gibi bir alışkanlığımız var. Ama finansal okuryazarlığımız olsaydı elimizdeki az paralarla bile kıt kanaat tasarruf etmeyi bilirdik.

     Gereksiz yere harcama yapacağımıza o paraları biriktirsek çok rahat edeceğiz. Kumbarada biriktirilen bozuk para bile bu işin bir parçasıdır. Tutumlu olmak, tasarruf etmek gibi kavramlar finansal okuryazarlık çatısı altında yer alıyor. İnşallah bundan sonra kadınımız ve ailelerimiz daha güçlü olacak. Kadınlarımız tasarruf bilinciyle de bu ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak” diye belirtti.