…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2020, Cumartesi Aydın, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı


 

Aydın’da 19 Eylül Gaziler Günü Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY, İl Müdürümüz Muammer DURMAZ, Değerli Protokol mensupları, Şehit yakınları ve Gazilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Kıbrıs Gazisi DenizAstsubay Tuncer Ballıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır.Gazi ise, bu destanı yazan kahramanın adıdır. Yakın zamanda Kıbrıs’ta, orada bulunan Türk kardeşlerimize karşı savaş başlatan Rum askerlerine ve Rum çetelerine karşı Türk askeri adaya çıkarak Rum askerlerini ve çeteleri bozguna uğratmış, orada bulunan soydaşlarımızı güvence altına almıştır.

     19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Malul Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’ni ve vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin şeref günüdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi milli bağımsızlığımızı, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan şehitlerimizin ve Türk Tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin hatıralarını yüceltmek onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.

    Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızı kurtarmak ve kollamak için kahramanca savaşan şehitlerimizi şükran ve saygı ile anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu savaşlarda gazi olup hakkın rahmetine kavuşan gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kahraman Gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun.” diye konuştu.

Programın ardından Vali Sayın Hüseyin Aksoy, Valilik Bahçesinde Şehit Yakınları ve Gazilerimizle bir araya gelerek sohbet edip ikramlarda bulundu.