…
…
…
…
…
15 Temmuz 2024, Pazartesi Aydın, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef almıştır. Bu girişim, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz meydanlara akarak, bu hainlere karşı canı pahasına durmuştur. İlimizde de kadın, erkek, genç, yaşlı demeden tek vücut olarak demokrasimize sahip çıkılmıştır.

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde dile getirilen bilinci yaşayarak, vatana, bayrağa ve milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve milletimizin desteğiyle ülkemizin bekasına kast eden hain odaklara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Ülkemiz, “Türkiye Yüzyılı” hedefine emin adımlarla yürümektedir. Milletimiz, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine yönelik her türlü girişime asla izin vermeyecektir.

Bugün bize düşen görev, 15 Temmuz’u unutmadan ve gelecek nesillerimize unutturmadan vatan topraklarımızı korumak ve hain terör odaklarına karşı daima uyanık olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Yaşasın Milletin Zaferi…