…
…
…
…
…
…
22 Aralık 2023, Cuma Mersin

"Yas Danışmanlığı Eğitimi" 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüz Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Türkiye Ofisi iş birliğinde düzenlenen "Yas Danışmanlığı Eğitimi" 11-15 Aralık 2023 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirildi.

Afetlerde psikososyal destek hizmetlerinin uygulanmasından ve koordinasyonundan sorumlu olan Bakanlığımız, sahanın değişen ihtiyaçları doğrultusunda alanda çalışan personelin niteliğini arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, 6 Şubat depreminden sonra kayıpların yoğun olduğu illerde görev yapan personelin kapasitesini artırmak üzere Yas Danışmanlığı Eğitimi planlandı.

Eğitime, Bakanlığımız merkez teşkilatı ile Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay illerinden personel katıldı.

Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cem Ali Gizir, TED Üniversitesi'nden Doç. Dr. llgın Gökler Danışman ile Klinik Psikolog Sevginur Tiryaki Güven'in eğitici olarak görev aldığı eğitimde katılımcılar üç gün kuramsal içeriğe, iki gün ise uygulamaya yönelik eğitim aldılar. Uygulamalı kısımda katılımcılar iki gruba ayrılmış olup bir grup yetişkine yönelik yas danışmanlığı üzerine eğitim alırken, diğer grup çocuk ve ergenlerde yas danışmanlığına dair eğitim aldılar.