…
18 Mayıs 2017, Perşembe

Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE) 2. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı İstanbul'da düzenlendi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi işbirliğiyle İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE) 2. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı 20 ülkeden 50’yi aşkın bürokrat, uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
Toplantı, Sosyal Politikalardan Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünden Cemal Bolat ve İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt’un açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmasında, ailenin toplumun temeli olduğunu vurgulayan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Muhammet Örnek, ailenin toplumu oluşturan temel yapı taşı olduğunu, sağlıklı ailelerin, sağlıklı toplumu oluşturacağını vurguladı.
Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE) 2. Yüksek İstişare Kurulu Toplantısında, aile yapısıyla ilgili sorunların yanı sıra, Uluslararası Aile Sözleşmesi, Birlemiş Milletler 2030 Hedefleri, Uluslararası Aile Enstitüsü Tüzüğü, İDSB’nin faaliyetleri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’nın yayınladığı İstanbul (01-03 Kasım 2016) ve Cidde (8-9 Şubat 2017) Deklarasyonlarının ve Ajandasının müzakeresi yapıldı.