…
…
…
…
…
…
…
30 Aralık 2022, Cuma Ankara

Türkiye Sosyal İçerme Eğitici Eğitimi Gerçekleştirildi


2021 yılında tamamlanan Türkiye Sosyal İçerme Eğitim Programı (I. Aşama) kapsamında Sosyal İçerme Eğitim Programı içerikleri geliştirilmiş olup geliştirilen eğitim programının uygulanması amacıyla projenin II. aşaması kapsamında 20-23 Aralık 2022 tarihlerinde Ankara'nın Haymana ilçesinde 80 meslek elemanının katılımıyla ''Türkiye Sosyal İçerme Eğitici Eğitimi'' gerçekleştirildi.

Eğitim, projenin amaç ve kapsamı hakkında bilgilendirmeler ve katılımcıların birbirlerini tanıması ve verimli bir ortam sağlanması için tanışma etkinliği ile başladı. 4 gün boyunca interaktif katılımın yoğun olduğu çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinlikler yoluyla katılımcıların, eğitimden edindikleri bilgi ve becerileri uygulamaya geçirmeleri sağlanarak kapsayıcı kamu hizmeti ile ilişkili iletişim becerilerini geliştirmek, temel kavramlar ve sosyal içermeye ilişkin yasal çerçeve hakkında bilgilendirmek, Türkiye’de ve dünyada dezavantajlılık ve dezavantajlıların karşılaştıkları problemler konusunda farkındalıklarını artırmak amaçlandı. Bununla birlikte, katılımcılara mahallinde yapacakları eğitimde ve diğer eğitimlerde kullanmak üzere yetişkin eğitimi konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve sunum teknikleri aktarıldı.

Eğitici eğitimi sonrasında 5 pilot ilde (Ankara, İzmir, Gaziantep, Tekirdağ ve Trabzon) söz konusu eğiticiler tarafından sosyal içermeye ilişkin kurumsal kapasitenin ve bilgi düzeyinin artırılması amacıyla, temel kamu hizmetlerinin sunumunda aktif görev alan kamu personeline, üniversitelerde çalışan akademisyenlere ve STK temsilcilerine yönelik eğitimler verilecek.