…
…
…
…
…
…
02 Mart 2022, Çarşamba Antalya

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Formatör Eğitimi Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğinde 21-24 Şubat 2022 tarihlerinde Antalya’da TBM Formatör Eğitimi programı gerçekleştirildi. Söz konusu eğitime, Bakanlığımıza bağlı kurum/kuruluşlarda görevli olan toplam 170 kişi katılım sağladı.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri ile eğitime katılan personeller tarafından, Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda hizmet veren personele, kurum bakımında bulunan 15 yaş üstü çocuklara, ailelere ve vatandaşlara farkındalık eğitimleri verilmesi amaçlanmaktadır.

4 gün süren eğitimde, eğitimi alan personellere alanında uzman kişiler tarafından madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi davranışsal bağımlılıklar konusunda eğitimler gerçekleştirildi. Bununla birlikte, etkili sunum tekniklerine ilişkin içerik ve uygulamalar da eğitim sürecinde yer aldı.

Eğitim sonunda ise eğitim boyunca ele alınan tüm konuları kapsayan bir sınav yapılmış olup söz konusu sınavı başarıyla geçen katılımcılara katılım belgesi verilerek eğitim sona ermiştir.