…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Aralık 2023, Salı İstanbul

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Formatör Eğitimi Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Yeşilay iş birliğinde 27-30 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul’da TBM Formatör Eğitim Programı gerçekleştirildi. Söz konusu eğitime Bakanlığımız İl Müdürlüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda psikolog, sosyolog, PDR, sosyal hizmet, çocuk gelişimi ve öğretmen olarak görev yapan personelimiz katılım sağlamıştır. Eğitimle beraber Türkiye genelinde formatör sayısı arttırılarak eğitimlerin ülkemiz genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri ile eğitime katılan personeller tarafından Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda hizmet veren personelin, bakım hizmeti verilen 15 yaş üstü çocukların, ailelerin ve tüm vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

4 gün süren eğitimde, formatör adaylarının alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına ilişkin bilgi seviyelerinin arttırılması amacıyla alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirme oturumları gerçekleştirilmiştir. Ayrıca formatör adaylarının eğitim kapasitelerini arttırmaya yönelik olarak Etkili Sunum Teknikleri, Yetişkin Eğitim İçerikleri ve Uygulama İlkeleri gibi konularda içerik ve uygulamalara da yer verilmiştir.

Eğitim sonunda ise program boyunca dile getirilen konuları içeren formatör yeterlilik sınavı yapılmış olup söz konusu sınavı başarıyla geçen katılımcılara Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Sevim Sayım MADAK tarafından katılım belgesi takdim edilmiştir. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılarımıza TBM Eğitim Programı Formatörlüğü yolculuklarında başarılar dileriz.