…
…
…
…
…
…
…
…
23 Aralık 2020, Çarşamba Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Gaziantep, Samsun, Konya, Kocaeli, Van, Diyarbakır, Denizli, Antalya, Eskişehir, Trabzon, Mersin

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitimleri 16 İlde Gerçekleştirildi


Yeşilay ile Bakanlığımız işbirliğinde 2017 yılından bu yana ülkemiz genelinde kötü alışkanlıkların ve bağımlılıkların önlenmesi için verilen “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele  (TBM) Eğitimleri” 16-22 Aralık 2020 tarihleri arasında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Eğitimlere; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Erzurum, Gaziantep, Samsun, Konya, Kocaeli, Van, Diyarbakır, Denizli, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Mersin olmak üzere 16 İl Müdürlüğünde ve bağlı kuruluşlarında görev yapan yaklaşık 1.500 personel katıldı.

Genel Müdürlüğümüzde görevli uzmanların moderatörlüğünde düzenlenen eğitimler; “Madde Bağımlılığı, Bağımlılığın Olumsuz Yanları, Bağımlılık Nasıl Tedavi Edilir ve ilgili Mevzuat” konu başlıklarında Bakanlığımız ve Yeşilay TBM/AEP eğiticileri tarafından verildi. Ön test ve son testlerle etkinliği ölçülen eğitimler, 2020 yılı sonuna kadar devam edecek. Eğitimlerin 2021 yılı için de çevrim içi platformda sürdürülmesi planlanıyor.