…
03 Mayıs 2018, Perşembe

Tespit, Yönlendirme ve Vaka yönetimine İlişkin SHM’lerin Desteklenmesi Projesi Çalıştayı İstanbul’da başladı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF arasında imzalanan eylem planı çerçevesinde uygulanmaya başlanan Tespit, Yönlendirme ve Vaka yönetimine İlişkin SHM’lerin Desteklenmesi Projesi Çalıştayı İstanbul’da başladı. 03-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalıştaya; proje kapsamında yer alan 7 il 13 ilçe SHM’lerinde görevli meslek elemanları, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı çalışanları ile UNICEF temsilcileri katıldı.
Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı İbrahim TOROS’un konuşmasıyla başlayan çalıştay, Uzman Yardımcısı Aslı DEVECİ’nin proje tanıtım konuşması ve UNICEF Çocuk Koruma Program Sorumlusu Eylem SAVUR’un  “Topluma Erişim” konulu sunumu ile devam etti. Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ihtiyacın belirlenmesine yönelik; Mevzuat ve Politika, Personel, Hizmetler ve Koordinasyon, Hedef Belirleme ve Öncelikli Alanlar, İzleme, Veri Yönetimi ve Raporlama, Tespit ve Vaka Planlanması konuları çalışma gruplarınca tartışıldı.
Türkiye’de yaşayan geçici koruma statüsüne sahip yabancılara hizmet sunan SHM personeline yönelik düzenlenen çalıştay, grup çalışmalarının değerlendirilmesi, vaka simülasyonu ve uygulamaya yönelik önerilerin alınması ile sona erecek.