…
24 Mayıs 2017, Çarşamba

Siroma Projesi tanıtım toplantısı ve fotoğraf yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu Teknik Destek Projesi - SİROMA” Tanıtım Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, vali yardımcıları, kaymakamlar, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda bürokrat ve Roman vatandaşların katıldığı toplantının sonunda “Farklılığımız Zenginliğimiz, Birlikteliğimiz Geleceğimiz” adlı fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.  Ayrıca toplantıda Roman müzisyenlerden oluşan müzik grubu sahne aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Bu coğrafyada yaşayan her bir vatandaşımız bizim asli unsurumuz, birinci sınıf vatandaşımızdır. Devletin tüm imkanlarından her vatandaşımızın eşit ve adil şekilde yararlanmasını sağlamak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu. Ersoy ileride Roman Strateji Belgesinde yer alan tüm hedeflerin bir bir gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirtti.
Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken yaptığı konuşmada projenin sağlık ayağı olarak, sağlığın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşamı özendirmek için eğitimler verdiklerini vurgulayarak, temel sağlık konularında bilgilendirmelerle çok sayıda Roman Vatandaşa ulaştıklarını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise toplantıda yaptığı konuşmada “Bu Proje üç bakanlık için örnek bir koordinasyon projesidir” dedi. Büyük, bakanlık olarak temel sorunlarından birinin öğrencilerin eğitime erişimi ve devamı konusunda önemli hassasiyet taşıdıklarını belirterek “Roman vatandaşlarımızın refahını artıracak projemiz bizim için vazgeçilmezdir. Onların iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmalarına katkı sunmayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantıda, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek projenin tarihçesi, hedefleri, faaliyetleri ve sonuçları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Siroma Projesine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak çok önem verdiklerini vurgulayan Örnek, “Proje kapsamında tüm hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalara tüm gücümüzle devam ediyoruz, vatandaşlarımızın sorunları, bizim sorunlarımızdır” dedi. AB Elçi Müsteşarı Simona Gatti ise yaptığı konuşmada Avrupa Birliği olarak SİROMA Projesine verdikleri önemi vurguladı.
Proje kapsamında Romanlarla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen “Farklılığımız Zenginliğimiz, Birlikteliğimiz Geleceğimiz” adlı fotoğraf yarışmasında birinci olan Turan Topalar, ikinci olan Alev Özcan ve üçüncü olan Emine Toprak ve sergileme ödülüne layık görülen fotoğraf sanatçılarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu tarafından ödülleri takdim edildi.