…
…
…
…
11 Şubat 2020, Salı İstanbul,İzmir

Sabiha Gökçen Havalimanı Uçak Kazası Sonrası Psikososyal Destek Ekiplerimiz Görev Başında


Pegasus Havayolları'nın PC2193 Sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın haberi alır alınmaz İstanbul İl Müdürlüğümüze bağlı Pendik ve Tuzla Sosyal Hizmet Merkezlerimizde görevli psikososyal destek ekiplerimiz Sabiha Gökçen Havaalanında ve yaralıların sevk edildiği 18 hastanede görev almıştır. Aynı anda İzmir Adnan Menderes Havaalanında bekleyen aileler içinde İzmir İl Müdürlüğümüzden psikososyal destek ekibi görevlendirilmiştir.  

İstanbul ve İzmir İl Müdürlüklerimize bağlı psikososyal destek ekiplerimizin koordineli çalıştığı uçak kazasında ekiplerimiz, kazadan etkilenen vatandaşları aileleri ile buluşturma, aileleri acil ihtiyaçları (konaklama, kıyafet vb.) için Pegasus kriz masasına yönlendirme, hastane ortamında psikolojik ilk yardım, ölen kişilerin ailelerine taziye ziyareti gibi müdahalelerde bulunmuştur.

Toplamda 54 psikolog, sosyal çalışmacı ve sosyolog görevlendirilen kazada yakınını kaybeden ailelere ve yaralılara psikolojik danışmanlık hizmetine ihtiyaç duymaları halinde ulaşabilecekleri kurum numaraları bırakılmış, gelen taleplere göre bireysel görüşme randevuları verilmeye başlanmıştır.