…
…
…
13 Temmuz 2021, Salı Ankara

ROMSİD Projesi Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen “Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Programa, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Vekili Olgun Gündüz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Hakan Ertürk katıldı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Vekili Olgun Gündüz programda yaptığı konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayınlanan genelge ile 8 Nisanın ülkemizde Romanlar Günü olarak ilan edildiğini anımsatarak, “Bizler de tüm Türkiye’deki Roman vatandaşlarımızın problemlerini çözüp hayat standartlarını yükselterek mutlu ve müreffeh bireyler olarak toplumumuzda mevcudiyetlerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 Nisan Romanlar Gününün ülkemizdeki Roman kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bakanlık olarak Roman vatandaşlara ilişkin politika ve programların koordinasyonunu yürüttüklerini kaydeden Gündüz, “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ile I. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve II. Aşama Eylem Planı (2019-2021) Resmi Gazetede yayımlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yayınlanan söz konusu politika belgelerimiz çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gündüz, ROMSİD Projesi ile Roman vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarındaki ilerlemelerin kanıta dayalı veriler ile devlet politikalarının şekillenmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Amacımız Roman vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha da yükseltmektir. ROMSİD Projesi ile kamu kurumlarımızın, personellerimizin kapasitelerini artırarak ülke genelinde Roman vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen çalışmaları, sunulan hizmetleri takip etmek, ölçmek, değerlendirmek ve etkin bir şekilde raporlanması hedeflemektedir” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de Roman topluluğunun sosyal durumu ve yaşam koşullarını içeren ‘Özel Politika Gerektiren Kesimlerin Yoğun Olarak Yaşadığı Bölgelerde Sosyal Durum ve Yaşam Koşulları Araştırmasını’ 2017 yılında tamamladıklarını söyleyen Gündüz, “Söz konusu araştırmanın devamı niteliğinde, Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde nicel ve nitel boyutları olan bir profil araştırmasını da yakın zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.