…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Ekim 2022, Pazartesi Macaristan,Slovakya

Romsid Projesi Kapsamındaki İkinci Çalışma Ziyareti Macaristan Ve Slovakya’ya Gerçekleştirildi


ROMSİD Projesi, Yurtdışı Çalışma Ziyaretleri faaliyeti kapsamındaki ikinci çalışma ziyareti 26-30 Eylül 2022 tarihlerinde Macaristan ve Slovakya’ya gerçekleştirildi.

Çalışma Ziyareti Programında Budapeşte’de Autonomia Vakfı, Roman Sivil İzleme (RCM) 2021-2025 Projesi yetkilileri ve Romaversitas gibi kurumların yanı sıra,  Budapeşte’deki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği de ziyaret edildi.

Çalışma Ziyaretinin ikinci ayağı olan Bratislava’da ise; Slovakya Cumhuriyeti’ndeki Ulusal Roman İrtibat Noktası, Slovak Cumhuriyeti Hükümetinin Roman Topluluklarından Sorumlu Tam Yetkili Ofisi yetkilileri, Çalışma, Sosyal İşler ve Aile Bakanlığı (MLSAF), Slovakya Sağlık Bakanlığı ve Slovakya Eğitim, Bilim, Araştırma ve Spor Bakanlığı ziyaret edildi. Ayrıca çalışma ziyaretinin Slovakya ayağında da Bratislava’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine de bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde Roman vatandaşların sosyal içermesini desteklemek üzere ev sahibi ülkelerde uygulanan kamu politikalarını tanımak ve bu politikaların izlenmesi ve değerlendirilmesi bağlamında iyi uygulama örneklerini incelemek ve kurumlarla istişarelerde bulunmak amaçlandı. Bu doğrultuda söz konusu ülke ve bölgelerde Roman vatandaşlara yönelik uygulanan faaliyetler, izleme ve değerlendirme araçları ve yöntemleri ile ülke genelinde nasıl bir raporlama sisteminin gerçekleştirildiğine dair bilgiler alındı.