…
…
…
…
…
…
…
…
07 Nisan 2022, Perşembe ADANA

ROMSİD Adana İzleme Ziyareti Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ROMSİD Projesi kapsamında 2. İzleme Ziyareti Adana iline gerçekleştirildi. Programa Genel Müdürlüğümüz uzmanlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden uzmanlar katılım sağladı.

Söz konusu programın ilk gününde, sırasıyla Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ziyaret edildi. Akabinde, Roman mahallerine gidilerek burada mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları ile görüşüldü.  Yapılan görüşmelerde vatandaşlarımızın gerek ROMSİD Projesi özelinde gerek genel konularda dile getirdiği hususlar not edildi.

Programın ikinci gününde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile toplantı gerçekleştirildi. Bu görüşmelerde kurum amirleri ile istişare yapılarak ROMSİD Projesinin sahadaki izleme ve değerlendirme dinamiklerine nasıl uyarlanması gerektiği, proje kapsamında oluşturulacak bilgi işlem altyapısı konusundaki öneriler görüşüldü. Bununla birlikte, hâlihazırda hazırlıkları devam eden Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında da görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ziyaretin son gününde ise Roman vatandaşlara yoğun olarak hizmet veren Yüreğir Sosyal Hizmet Merkezine gidildi. Burada yetkililerle yapılan toplantıda uygulamada sık karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerine yönelik istişareler gerçekleştirildi. Sonrasında, Ankara’dan katılım sağlayan çalışma grubu heyeti ile değerlendirme toplantısı yapılarak 3 günlük ziyaretin öne çıkan başlıkları istişare edildi. Öğleden sonra ise olası iş birliği imkânlarının ve çalışmaların görüşülmesi amacıyla Adana İl Müftülüğü ziyaret edildi.

Proje kapsamında izleme ziyaretleri ilerleyen aylarda devam edecektir.