…
19 Ağustos 2016, Cuma

Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi (SİROMA) toplantısı Edirne’de gerçekleştirildi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi (SİROMA) projesine yönelik bilgilendirme toplantısı Edirne'de düzenlendi.
 
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, proje uzmanları tarafından SİROMA'nın hedefleri ve faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.
Proje bilgilendirme toplantısına Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Şengül Çildam, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Proje Uzmanı Peter Rıeck ayrıca sosyal hizmet koordinasyon merkezleri, birim koordinatörleri ve sosyal arabulucuların yanı sıra Edirne İlinde faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandı.
 
SİROMA: Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı(IPA), İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hazırlanan ve ana yararlanıcı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirlendiği “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu”  9 Kasım 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanmıştır. Söz konusu operasyon genel olarak; hedef grup olan Roman Vatandaşlarımıza verilen eğitim, mesleki eğitim, hayat boyu öğrenme, sağlık, sosyal koruma ve sosyal yardım gibi temel kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesini, bu hizmetleri veren kurum ve kuruluşlar arasında gerekli eşgüdümün artırılmasını, pilot bölgelerde yaşayan Roman Vatandaşların temel kamu hizmetlerine erişimini ve talebini artırmayı ve hedef grupta yer alan vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlamaktadır.