…
…
…
…
…
…
…
10 Ekim 2019, Perşembe Kahramanmaraş, Türkiye

Psikososyal Müdahale Ekiplerimiz Kahramanmaraş Tatbikatında Görev Başında


AFAD Başkanlığı tarafından Türkiye’de modern afet yönetim sisteminin kurulmasında önemli bir kilometre taşı olan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, 9 - 11 Ekim 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş merkezli ulusal deprem tatbikatı gerçekleştiriliyor.

Tatbikat senaryosu gereği, Doğu Anadolu fay hattındaki Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem, TAMP kapsamında görevli 3 bin 500 personele uyarı amaçlı kısa mesajların (SMS) gönderilmesiyle başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından AFAD Başkanlığı Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde yönetilen tatbikatta, psikososyal destek hizmetlerinin koordinasyonundan sorumlu bakanlığımız personeli de görev aldı. Destek çözüm ortaklarımız Kızılay, AFAD, MEB ve Sağlık Bakanlığı meslek elemanları ile tatbikat illeri; Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya’da psikososyal müdahalede bulunuldu. Psikososyal destek hizmeti kapsamında toplam 269 meslek elemanı görev alırken, depremden etkilenen 1.016 vatandaşımıza da psikolojik ilk yardımda bulunuldu. Tatbikatta hava kanallı çadırlarla donatılmış Mobil Sosyal Hizmet Merkezimiz de ilk kez yer aldı.