…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Mart 2019, Perşembe Denizli, Türkiye

Psikososyal Destek Ekiplerimizle Denizli Depreminin Yaraları Sarılıyor


Depremden etkilenen vatandaşlarımızın en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak ve baş etme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla psikososyal destek ekipleri hane ziyaretlerinde bulunarak;   ihtiyaç tespit, psikolojik ilk yardım ve bilgilendirme çalışmaları yapmışlardır. Çocuk, yaşlı, engelli ve kadınlar başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza yönelik hizmet sunan ekiplerimiz, gelen talepleri ilgili kurumlara yönlendirmişlerdir. Deprem sonrasında oluşabilecek psikolojik tepkiler hakkında hazırlanan bilgilendirici broşür de vatandaşlarımıza dağıtılmıştır.

Denizli depreminde sahada çalışan psikososyal destek ekibi bugüne kadar 502 haneyi ziyaret ederek, depremden etkilenen 1292 kişiye psikososyal destek vermiştir.

Bakanlık merkez teşkilatında görevli sosyal çalışmacı, iletişimci ve uzmanlardan oluşan bir ekip de Acıpayam’a giderek sahadaki psikososyal çalışmalara destek olmuştur. Acıpayam ilçesi ve Karahöyük köyünde kurulan üç psikososyal destek bürosunda vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek faaliyetlerine devam edilmektedir.

Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk da 25 Mart 2019 tarihinde Denizli ilini ziyaret ederek psikososyal destek çalışmaları hakkında bilgi aldı.