…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Ekim 2020, Cuma İzmir

Psikososyal Destek Ekiplerimiz İzmir’de


İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında İzmir İl Müdürlüğüne bağlı psikososyal destek ekiplerimiz, müdahale çalışmalarını başlattı.

İzmir İl Müdürlüğünde görevli meslek elemanları olayın yaşanmasının hemen ardından sahaya inerek depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikolojik ilk yardımda bulundu. Psikososyal destek ekipleri öncelikli olarak hastanelerde ve enkaz alanlarında vatandaşlarımızın temel ve acil ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdi.  İzmir iline destek olmak amacıyla Aydın, Balıkesir, Bursa, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden meslek elemanları depremin hemen akabinde bölgeye ulaşarak müdahale çalışmalarına başladı. Bakanlık Merkez teşkilattan saha destek öncü ekibi de çalışmalara rehberlik etmek ve saha çalışmalarını koordine etmek üzere bölgeye intikal etti.

4 Mobil Sosyal Hizmet Merkezi de bölgeye sevk edilerek Aşık Veysel Rekreasyon alanı ile Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bahçesi, Smyrna çadır alanı ve Buca Hipodrom alanında hizmet vermeye başladı.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak ve baş etme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen psikososyal destek çalışmaları, sosyal iyileştirme faaliyetleriyle aktif bir şekilde devam ediyor. Deprem bölgesinde tespit edilen çocuk, kadın, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerine yönelik koruyucu ve önleyici hizmet modellerimiz çerçevesinde vatandaşlarımıza hizmetler ivedilikle ulaştırılıyor. Psikososyal destek çocuk çadırlarında çocuklara deprem kaygısını azaltmak amacıyla farkındalık ve etkinlik çalışmaları yapılıyor.

Afet sonrası müdahale çalışmalarını afetin hemen ardından başlatan ve afet alanından en son ayrılan psikososyal destek hizmetinin 7/24 saat esasına göre aksamadan devam edebilmesi için farklı illerden personel görevlendirilmesine devam ediliyor. Bakanlığımızın koordinasyonunda çalışmak üzere destek çözüm ortaklarımız; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden psikososyal destek personeli de saha çalışmalarını beraber yürütüyor.