…
…
…
25 Ocak 2020, Cumartesi Elazığ,Malatya

Psikososyal Destek Ekiplerimiz Deprem Bölgesinde


Depremden etkilenen vatandaşlarımızın en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak ve baş etme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla Elazığ ve Malatya İl Müdürlüklerinde görevli meslek elemanları olayın yaşanmasının hemen ardından sahaya inerek depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikolojik ilk yardımda bulunmuş; öncelikli olarak hastanelerde ve enkaz alanlarında vatandaşlarımızın temel ve acil ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Elazığ Kültürpark’ta psikososyal destek çadırı hizmet vermeye başlamış, ulaşım güçlüğü çekilen yerlerde hizmet aksamaları yaşanmaması için bölgeye 2 adet mobil SHM aracı sevk edilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Bakanlık Merkez teşkilatında görevli, ilgili alan uzmanları çalışmalara rehberlik etmek ve saha çalışmalarını koordine etmek üzere olay gecesi bölgeye intikal etmiştir. Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığında görevli personel de AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeki çalışmaları takip etmektedir.

Bölgedeki çalışmaların daha etkin yürütülebilmesi için Mardin, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli AÇSHB İl Müdürlüklerinden takviye müdahale ekipleri bölgeye yönlendirilmiştir. Destek çözüm ortaklarımız AFAD Başkanlığı ve Türk Kızılayının destek ekipleri ile çalışmalar 7/24 çalışma esasına göre devam etmektedir.