…
…
…
…
…
11 Şubat 2020, Salı Van

Psikososyal Destek Ekiplerimiz Bahçesaray ilçesi Narlıca Bölgesinde Çığ Düşmesi Nedeniyle Etkilenen Vatandaşlarımıza Psikososyal Destek Çalışmasına devam ediyor


Van  Bahçesaray ilçesi Narlıca bölgesinde  04-05.02.2020 tarihlerinde çığ düşmesi nedeniyle olaydan etkilenen vatandaşlarımıza  Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koordine edilen psikososyal destek müdahale ekipleri tarafından psikolojik ilk yardım yapıldı.

Psikososyak destek müdahale ekipleri tarafından, hastanelerde ve hastane dışında yaralı ve yaralı yakınlarına, şehit yakınlarına yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütüldü.

Hastanelerde oluşturulan kriz masası ile koordineli çalışılarak yaralı yakınlarına ihtiyaç duydukları bilgiler hastanelerden alınarak, yakınlarına iletildi. Şehit yakınları, hasta ve yakınlarının ihtiyaçları tespit edilerek, ilgili kurumlar ile işbirliği içinde çalışılarak ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapıldı.

Halen hastanelerde ekiplerimiz tarafından, yaralı ve yaralı yakınlarımıza psikososyal destek  sunulmakta, Şehit yakınlarımız  ve  taburcu edilen hastalarımız evlerinde  ziyaret edilerek psikososyal destek hizmetleri sağlanmakta,

Ekiplerimiz  psikososyal destek çalışmasına devam etmektedir.