…
…
…
…
14 Haziran 2019, Cuma

Tespit, Yönlendirme ve Vaka Yönetimi Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklenmesi Projesi Oryantasyon Eğitimi Ankara’da Gerçekleştirildi.


Bakanlığımız ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliğinde yürütülen “Tespit, Yönlendirme ve Vaka Yönetimi Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerinin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde istihdamı sağlanan personele yönelik oryantasyon eğitimi Ankara’da gerçekleştirildi.

11-14 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen eğitime 20 meslek elemanı ve 17 tercüman katılım sağladı. Eğitim Programında “Projenin Amacı ve İçeriğine İlişkin Bilgilendirme Ekiplerinin Rol ve Sorumlukları, SHM'lerin İşleyişi ve Birimlerin Çalışma Esasları, Mülteciler ve Hukuki Sistem, Hassas Gruplarla Çalışma, Psikososyal Destek Hizmetleri ve Temel Kavramlar, Hassas Gruplarla İletişim ve Görüşme Teknikleri, Davranış Kuralları ve Etik, Vaka Yönetimi ve Yönlendirme Mekanizmaları, Çocuk Koruma, Tercümanın Görevi, Rolü ve Sınırları, Profesyonel Tercümenin Temel Kuralları, Tercümanlığın Etik Kurallar, Sahada Uygulanacak Olan Formlar ve Raporlama, Uzman-Tercüman İş Birliği Açısından Aile Odaklı Görüşme Süreci, Sağlık ve Güvenlik Eğitimi” konuları yer aldı.

Eğitim, katılım belgelerinin verilmesi ile son buldu.