…
12 Eylül 2017, Salı

Muğla yangınından sonra bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik Psiko-Sosyal Destek çalışmaları yapıldı.


Muğla Milas’ta 6 Eylül Çarşamba günü öğlen saatlerinde ormanlık arazide başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine sıçrayan yangında,  Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psiko- Sosyal Destek Ekipleri, bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarında bulundu.
Yaklaşık 800 hektar tarım ve ormanlık arazi ile 50 köy evinin zarar gördüğü ve 240 vatandaşımızın etkilendiği yangında Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü V. İlkay Türkoğlu’nun yönetiminde meslek elemanlarından oluşan Psiko-Sosyal Destek Ekipleri 5 araç desteğiyle afet bölgesine intikal ederek, psiko-sosyal destek çalışmaları ve  acil ihtiyaç tespiti yaptı.
PSD ekipleri, öncelikli olarak çocuk, yaşlı ve engelli gibi dezavantajlı vatandaşları, bulundukları riskli bölgelerden güvenli bölgelere ulaştırdı. Yangının başka mahallelere sıçrama riskine karşılık ilgili kurumlarla irtibata geçerek ve gerekli çağrı ve anonsların yapılmasını sağlayarak olası kayıpların önüne geçildi.
Acil durumun yaşandığı günün ertesinde iki ayrı ekiple yeniden afet bölgesinde ihtiyaç tespitine yönelik çalışmalarda bulunulurken, afetten etkilenenlerle bireysel ve grup görüşmeleri yapılarak ihtiyaç duyulan konularda bilgilendirme yapıldı.