…
…
…
09 Ekim 2024, Çarşamba Ankara

Modüler Aile Eğitim Programı Uygulayıcı Eğitimi Ankara’da Gerçekleştirildi


Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı koordinasyonunda Genel Müdürlüğümüz ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde “Modüler Aile Eğitim Programı Uygulayıcı Eğitimi” programı 30 Eylül-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.

Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)’de yer alan “Dinamik nüfus yapısı ile aile ve evlilik kurumunun korunması” stratejik hedefi çerçevesinde Aile Eğitim Programının (AEP) yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen eğitime, 19 ilden 22 meslek elemanı katıldı.

Eğitim; Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Esra YAMAN’ın ve UNICEF Çocuk Koruma Bölüm Şefi Yuko OSAWA’nın açılış konuşmaları ile başladı. 5 gün süren eğitimde; Doç. Dr. Haktan Demircioğlu, Raziye Yüksel ve Emin Demir’in teorik ve uygulamalı eğitimlerinin yanı sıra AEP eğiticilerinin, geliştirilen yeni modüllerle ilgili eğitim ve uygulama becerilerine yönelik bireysel performansları, Doç. Dr. Haktan Demircioğlu tarafından değerlendirildi.

Eğitim programı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Tuncay CEVHEROĞLU’nun kapanış konuşması ve katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.