…
30 Ekim 2017, Pazartesi

Malatya’da Evlilik Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi Üçüncü Toplantısı düzenlendi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim Yaygınlaştırma Projesinin üçüncü toplantısı Malatya’da gerçekleştirildi. Malatya Valisi Ali Kaban, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut’un açılış konuşmalarını yaptığı toplantı, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in proje sunumu ile devam etti.
 
Toplumsal değişim ve dönüşümün geldiği noktada, ailenin ele alınmaksızın toplum olarak ilerleme şansımızın olmadığını belirten Malatya Valisi Ali Kaban, “Aile tüm toplumlarda çok önemli bir kurumdur, küresel düzeyde aileler birçok sorunla karşı karşıya kalıyor, bu sorunların çözümünde alternatifler geliştirilmesi gerekli, dolayısıyla evlilik öncesi eğitim yaygınlaştırma projesi aileye dair önemli bir çalışmadır.” şeklinde konuştu.
 
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, TÜİK verilerine göre boşanmaların yaklaşık yüzde 40’ının ilk 5 yılda gerçekleştiğini kaydetti. Konuşmasının devamında Bakanlığımızın yaptığı çeşitli araştırmaların sonuçlarına dikkat çeken Taşkesti, evlilik kurulmadan önce ve evliliğin ilk yıllarında çiftler arası iletişim becerilerinin güçlendirilmesi için gerekli politikaların uygulanmasının önemini vurguladı. Evlilik Öncesi Eğitim Programının daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesinin toplantıya katılım sağlayan kurum ve kuruluşların yöneticilerinin desteğiyle mümkün olacağını vurguladı.
 
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut yaptığı konuşmada Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, birbirleriyle etkili iletişim kurma yollarını keşfetmeleri ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerinin evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı vereceğini ifade etti.
 
Malatya Valisi Ali Kaban, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Malatya Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının üst düzey yetkililerin katıldığı programın ikinci günü Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlandı.