…
18 Nisan 2018, Çarşamba

Kırşehir’de Aile Eğitim Programı Kapsamında Eğitici Eğitimi düzenlendi


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 09-13 Nisan 2018 tarihlerinde AEP Eğitici Eğitimi Programı düzenlendi.
Kırşehir İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen program Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara’nın açılış konuşmaları ile başladı. Ardından Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in “Aile Eğitim Programının Yapısı ve AEP Eğiticiliği” başlıklı sunumu ile devam etti. Program süresince Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Erhan Bolat ve Ahmet Salih Şimşek ile TED Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Kürşad Demirutku görev aldı. Aynı zamanda Genel Müdürlüğümüzde görevli AEP formatörleri Esra Yaman, Hülya Özüdoğru, Ümmügülsüm Canatan, Sibel Danışman Uzbilek, Hava Ömeroğlu ve Gamze Işık ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Psikolog Semra Cebeci ilgili oldukları alanlarda oturumlar gerçekleştirdi.
 
13 Nisan Cuma günü uygulanan sınavın ardından düzenlenen kapanış programında Kırşehir İl Müdürü Ramazan Baykara; “ Bir aile bir dünya demektir, bir aileyi kurtarmak dünyayı kurtarmak anlamına gelir” sözleriyle ailenin önemini vurguladı. Bakanlığın koruyucu ve önleyici hizmetlerinden olan Aile Eğitim Programının ailelerin bilinçlendirilmesinde büyük rol oynadığını belirterek programın yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. İl Müdürü Baykara Ankara’dan gelerek eğitimlere destek veren Bakanlık formatörlerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğünde çalışan farklı meslek dallarına mensup 30 personel eğitim programını tamamlayarak eğitici sertifikası almaya hak kazandı. Program; İl Müdürü Ramazan Baykara ve İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kömürcüoğlu’nun eğiticilere sertifika takdimi ile sona erdi.