…
26 Eylül 2016, Pazartesi

Kilis’te psikososyal destek çalışmaları çerçevesinde eğitimler verildi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Unicef işbirliği ile Kilis’te Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek çalışmaları çerçevesinde personel verimliliğini arttırma kapsamında meslek elemanlarına eğitimler verilirken, psikososyal desteğe ihtiyacı olan ailelerle görüşmeler yapıldı. Akademisyenler tarafından verilen eğitimler sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yetkilileri, Akademisyenler, Meslek Elemanları Kilis’te psikososyal desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen aileleri ziyaret etti.
Psikososyal destek çerçevesinde meslek elemanları ile birlikte İl Koordinasyon Ekibi ve İl Psikososyal Destek Ekibi oluşturulurken Akademisyenler tarafından danışmanlık hizmeti verildi. Kilis’te farklı kurum ve kuruluş ve hastanelerle iletişime geçilerek görüşmeler yapıldı.
Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdare, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, ÇATOM’da meslek elemanları ve vatandaşlara yönelik toplantı ve eğitimler gerçekleştirildi. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu ve Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı Durmuş Ali Daldallı Kilis’te çalışmaları takip ederek psikososyal destek kapsamında Kilis Valisi İsmail Çataklı ile görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca yaralıların olduğu hastanelerden hastaların sağlık durumları hakkında bilgi alındı.