…
18 Mayıs 2016, Çarşamba

Kayseri’de evlilik öncesi eğitimi iş birliği protokolü imzalandı.


Kayseri’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda sağlıklı evliliklerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında evlilik hazırlığında olan çiftlere resmi nikahtan önce eğitim verilmesi projesi için iş birliği protokolü imzalandı. Kayseri Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Talas Belediyesi, Develi Belediyesi, İncesu Belediyesi, Hacılar Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Kayseri Barosu arasında yapılan protokol gereğince; Ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması, ailelerin eğitim, hukuk ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanması, aile içi süreçlerini işlevselleştirilerek aile yaşam kalitelerinin artması, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor.
 
İş birliği protokolünde konuşma yapan ve evlilik öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, “Aile toplumda her şeyin temeli diyebiliriz çünkü sağlıklı bir ailede büyümüş olan çocuk sağlıklı bir ailede yaşayan gençler hem derslerinde, hem iş hayatlarında hem de arkadaşlarıyla daha mutlu ve başarılı olurlar. Onun için bizim aile yapımızı korumamız, onu sağlıklı bir şekilde devam ettirmemiz, çocuklarımızı, ailenin fertlerini mutlu bir şekilde aile müessesesi içerisinde muhafaza etmemiz son derece önemlidir.” dedi. Evlilik öncesi eğitimin nikahtan önce olduğu kadar evlendikten sonra da önemli ve alınması gereken bir eğitim olduğunu vurgulayan Düzgün, “Eşlerin, özellikle evliliklerinin ilk yıllarında ailenin mutlu ve huzurlu bir şekilde devamı için mutlaka desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki bugün günlük yaşamımızda pek çok becerimizi geliştirebilmemiz için kurslar alıyoruz, kendimizi, çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız matematik dersinden daha çok not alsın diye matematik kursuna gönderiyoruz, araba kullanabilmesi için ehliyet alıyoruz. Başta KAYMEK ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere pek çok alanda kurslar alınıyor. Aile içi ilişkilerde de mutlaka bu kursların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ailenin mutlu ve huzuru için, birlikteliği için aile bireylerini biz ne kadar iyi besleyebilirsek huzurlu ailenin oluşmasında da çok önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Evlilik kararı veren çiftlere eğitim verilmesinin amaçlandığı işbirliği protokolü programına Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Talas Belediye Başkanı H. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Özyurt, Baro Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut katıldı.