…
07 Kasım 2016, Pazartesi

Hizmet Koordinasyon Birimi Personeline Yönelik Modül Eğitimi Ankara’da gerçekleştirildi


Hizmet Koordinasyon Birimi Personeline Yönelik Modül Eğitimi Ankara’da gerçekleştirildi. Geliştirilen entegre hizmet sunum modelinin ve bu modeli, Romanlar ve diğer dezavantajlı grupların sosyal içermesini desteklemek için uygulayacak Hizmet Koordinasyon Birimlerinin (HKB) yaklaşım ve yöntemleri konusunda düzenlenen eğitimde entegre hizmet sunumu modeli ve ilgili uluslararası uygulamalar hakkında genel bilgiler sunuldu. Modelin üç temel öğesine (yerel ortaklıklar, toplum temelli gelişim ve vaka yönetimi) ilişkin HKB çalışma usulleri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

 

Sosyal içermenin desteklenmesi konusunda AB’de ve uluslararası alanda geliştirilmiş uygulamaların bilgisinin verildiği eğitim modülünde Türkiye’de geliştirilen uygulamalar paylaşıldı. Türk Uzmanların deneyimlerini paylaştiği eğitimin bir günü, Romanların sosyal içermesini desteklemek için Türkiye’nin farklı illerinde uygulanan girişim ve yaklaşımların sunumuna ayrıldı.

 

Eğitimin erişilebilir ve uygulamalı hale getirilmesi amacıyla, interaktif yetişkin eğitimi yöntemleri benimsenerek, eğitimde entegre hizmet sunum modelinin pratikte uygulanmasına ilişkin çalışmalar yapıldı. Eğitim modülünün tasarımında, Türk ve uluslararası eğitmenlerin deneyimlerinden faydalanılması amaçlandı.