…
11 Aralık 2017, Pazartesi

Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilere Hizmet Sunan Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Mevcut Durum Analizi ve Süreç Yönetimi Çalıştayı Şanlıurfa’da başladı


Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilere Hizmet Sunan Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Mevcut Durum Analizi ve Süreç Yönetimi Çalıştayı” Şanlıurfa’da başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Bakanlık çalışanları katıldı.
Çalıştay şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay’ın açılış konuşmalarını yaptığı çalıştay, Kadının Statüsü, Çocuk Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Sosyal Yardımlar ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüklerinin geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik hizmetlerinin anlatıldığı sunumlarla devam etti.
Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ulusal ve uluslarası STK’ların temsilcileri ile “Hassas Gruplara Yönelik Koruma Çalışmalarına” ilişkin sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile yürütülen hizmetlerde standartların belirlenmesi konuları müzakere edildi.