…
13 Kasım 2017, Pazartesi

Gaziantep’te “Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında yaygınlaştırma toplantısı ve eğitici eğitimi düzenlendi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi”nin beşinci toplantısı Gaziantep ilinde gerçekleştirildi. Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantı Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in proje sunumu ile devam etti.
Programda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Adil NAS ailenin toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, toplumun sağlıklı olması için ailenin sağlıklı olması gerektiğini ifade etti. Ülkemizde ve toplumumuzda her alanda olan değişikliklerin aile yapısını da etkilediğini anlatan Nas toplumumuzda ataerkil aile yapısının son dönemlerde hızla değişerek çekirdek aile yapısına dönüştüğünü belirtti. Vali Yardımcısı Adil NAS sözlerini şöyle sürdürdü: “Boşanmaların çok ağır bir maliyeti var. Taraflara maliyeti var, özellikle çocuklara maliyeti var. Zaten yapılan araştırmalar suça karışmış çocukların ciddi bir kısmının bölünmüş ailelerden geldiğini göstermektedir. İşte bu tür olumsuzlukları en aza indirmek için birtakım faaliyetlerin yürütülmesi lazım. Bu faaliyetlerden birisi de işte bu evlilik öncesi eğitim programları. Bunları önemsiyoruz.”
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim TAŞKESTİ boşanmaların dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artış eğiliminde olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde yıllık ortalama 600 bin civarında evlilik oluştuğunu buna karşın 200 bin civarında her yıl boşanma davaları açıldığını kaydeden TAŞKESTİ boşanmaların çoğunluğunun evliliğin ilk beş yılında gerçekleştiğini vurguladı.
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa YILDIRIM eşlerin oluşturdukları birlikteliklerin toplumu oluşturduğunu, insanlığın geleceğini oluşturduğunu bunun temel malzemesinin de büyük ölçüde eşler arasındaki, saygı ve birbirlerine duyulan güvenin olduğunu ifade etti. “Çünkü bu güven ailede hangi ölçüde tesis edilirse gelecek o ölçüde güçlü olacaktır. Ailenin olmadığı, ailenin korumadığı her birey kendisini güçsüz ve zayıf hissedecektir.” dedi.
 
Vali Yardımcısı Adil Nas, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının üst düzey yetkililerin katıldığı programın ikinci günü Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlandı.