…
08 Ocak 2016, Cuma

Evlilik & Toplumsal Cinsiyet ve Aile konulu konferans gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Umut Beşpınar tarafından “Evlilik & Toplumsal Cinsiyet ve Aile” konusunda konferans  gerçekleştirildi.

 

Sunumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2006 ve 2011 yıllarında yaptırılan Türkiye Aile Yapısı Araştırmasının evliliğe ilişkin tutum, görüş ve ideallere dair soruların analizine yer verildi.

 

2006-2011 yıllarında gerçekleştirilen Türkiye’de Aile Yapısı Araştırması(TAYA)’nın bulguları işlenerek Türkiye’de toplumsal cinsiyet, aile ve evlilik ile ilgili olguların tespiti, farklı değişkenlerle ilişkisi göz önüne alınarak analiz ve tespitlerle sosyal politika önerilerinin anlatıldığı konferansta ayrıca Türkiye’nin demografik ve sosyal yapısı ele alınarak demografi, toplumsal cinsiyet, evlilik ve birçok konuda sosyal politika ile ilgili önerilere yer verildi. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunuma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personeli katıldı.