…
20 Ekim 2017, Cuma

Evlilik Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi ikinci toplantısı Kayseri’de gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlilik Öncesi Eğitimi 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” ikinci toplantısı Kayseri İlinde gerçekleştirildi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ’in açılış konuşmalarını yaptığı toplantı, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in proje sunumu ile devam etti.
Programda konuşan Vali Kamçı, evliliğin ilk 5 yılında yaşanan boşanmaları gösteren istatistiklerde Kayseri’nin Türkiye genelinde 9. sırada olduğunu vurgulayarak, sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın değil tüm kurum ve kuruluşların bu konuda görev almaları gerektiğinin altını çizdi. Ailenin toplumun temelini oluşturan en önemli yapı taşlarından birisi olduğunu ifade eden Vali Kamçı, “Buraya katılan kurum ve kuruluşlardan; müftülüğünden kaymakamlığına, belediyelerden güvenlik güçlerimize kadar herkesin bu konuda görev almasını özellikle rica ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin evlenme hazırlığında olan gençlerimiz için son derece önemli olduğu kanaatindeyim.” dedi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti yaptığı konuşmada, istatistiki bilgilerin sorunları tespit etmede ve çözüm üretmede önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın güçlü bir tarafının da yaptığı araştırmalar olduğunu, bu araştırmalar ve çeşitli çalışmalara göre bakanlığın politikalar ve eğitim programları geliştirdiğini belirtti. Toplantıya katılan Kayserinin değerli yöneticilerinin Evlilik Öncesi Eğitim konusunda farkındalık oluşturarak, eğitimlerimize ve eğiticilerimize gerekli desteği sağlayacaklarına gönülden inandığını belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ise Kayseri’de 2014 yılından bu yana 31 bin 500 aileye eğitim verdiklerini ifade ederek, il müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Vali Süleyman Kamçı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, ilçe belediye başkanları ve kamu kurumlarından üst düzey yetkililerin katıldığı program, Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlanacak. ​