…
12 Ekim 2017, Perşembe

Evlilik Öncesi Eğitimi 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi 1.Aşaması kapsamında planlanan toplantıların ilki Ankara’da gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Evlilik Öncesi Eğitim Programının ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilmiş olan Evlilik Öncesi Eğitimi 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesinin ilk toplantısı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek ve Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç’un yaptığı açılış konuşmalarıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

 

Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Dr. Muhammet Örnek, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerini sağlayarak onlara evliliğe iyi bir başlangıç yapabilme fırsatı kazandırmak amacıyla geliştirilen evlilik öncesi eğitimlerinin yaygınlaştırılması gerekliliğini belirtti.

 

Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in yaptığı proje sunumu ile devam eden toplantıya, Ankara Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, ilçe belediye başkanları ve yetkililer, sosyal hizmet merkezi idarecileri katıldı.

 

Program 13 Ekim tarihinde yapılacak Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlanacak.​