…
18 Eylül 2017, Pazartesi

Evlilik Öncesi Eğitimi 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi 1.Aşaması kapsamında istişare toplantısı gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Aile Eğitim Programı (AEP)” içeriklerinden hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim Programının ülke genelinde yaygınlaştırılması kapsamında Ankara’da “Evlilik Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi 1.Aşaması İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.
 
Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerini sağlayarak onlara evliliğe ‘iyi bir başlangıç yapabilme’ fırsatı kazandırmak amacıyla geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitimlerinin yurt genelinde  yaygınlaştırılması çerçevesinde düzenlenen iştişare toplantısına 9 İl Müdürlüğünden (Ankara, Kayseri, Malatya, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Antalya ve Adana) gelen İl Müdür Yardımcıları ve İl Formatörleri katıldı.
 
Ailenin korunması ve  dinamik nüfus yapısının korunması açısından büyük önem arz eden Evlilik Öncesi Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yapılan toplantıda illerde gerçekleştirilecek iş ve işlemler görüşüldü.
 
Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, illerde planlanan yaygınlaştırma toplantıları ve eğitici eğitimleri kapsamında belediyeler, müftülükler, STK’lar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak işbirliği ve planlamalar kararlaştırıldı.
 
 
Proje 12-13 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılacak Yaygınlaştırma Toplantısı ve Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi ile başlayacak.