…
15 Mayıs 2018, Salı

Evlilik Öncesi Eğitim Yaygınlaştırma Projesi kapsamında düzenlenen programların üçüncüsü Kocaeli’de gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında Kocaeli ilinde istişare toplantısı ve eğitici eğitimi düzenlendi. Programın açılış konuşmaları Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın Osman Ekşi, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Abdulkadir Abduşoğlu ve Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Bekir Yümnü tarafından yapıldı. Program,  Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen’ in Kocaeli ili boşanma istatistiklerini de paylaştığı proje sunumu ile devam etti.
Programda konuşma yapan Ekşi sözlerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teşekkür ederek başladı. Ailenin toplumdaki önemini vurgulayarak devam ettiği konuşmasında el birliğiyle bu işi yürütmenin büyük önem arz ettiğini belirtti.
Kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililerin de söz aldığı toplantıda evlilik öncesi eğitimin önemi, projenin genel amacı, hedefleri ve projeden beklenen sonuçlar konuşuldu. Evlenecek kişilere ulaştırılmak üzere Evlilik Öncesi Eğitim Programı kitaplarının önemli noktaları öne çıkartılarak daraltılan ve tek bir kitap haline getirilerek hazırlanan kılavuz kitabın tanıtımı yapıldı.
Programın ikinci gününde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslek elemanlarının katılımıyla bir Eğitici Eğitimi düzenlendi. Program, 28 meslek elemanına sertifikalarının takdimi ile sona erdi.