…
03 Nisan 2018, Salı

Evlilik Öncesi Eğitim Programı 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi 2. Aşaması İzmir’de düzenlenen istişare toplantısı ile başladı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Evlilik Öncesi Eğitim Programının ülke genelinde yaygınlaştırılması kapsamında İzmir’de “Evlilik Öncesi Eğitim Programı Yaygınlaştırma Projesi 2. Aşaması İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.
Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerini sağlayarak onlara evliliğe ‘iyi bir başlangıç yapabilme’ fırsatı kazandırmak amacıyla geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitimlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması çerçevesinde düzenlenen istişare toplantısına 13 İl Müdürlüğünden (Balıkesir, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Van, Zonguldak) gelen İl Müdür Yardımcıları ve İl Formatörleri katıldı.
Ailenin kurumunun güçlendirilmesi ve dinamik nüfus yapısının korunması açısından büyük önem arz eden Evlilik Öncesi Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında yapılan toplantıda illerde gerçekleştirilecek iş ve işlemler görüşüldü. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, illerde planlanan yaygınlaştırma toplantıları ve eğitici eğitimleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve STK’lar ile yapılacak işbirliği ve planlamalar kararlaştırıldı.
Proje kapsamında aynı gün İzmir’de yapılan Yaygınlaştırma Toplantısı İzmir Vali Yardımcısı Sultan Doğru, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu ve İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in yaptığı proje sunumu ile devam eden toplantıya ilçe belediye başkanları ve yetkilileri, kaymakamlar, il jandarma komutanlığı, gençlik ve spor il müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü, il müftülüğü, üniversiteler ve STK’lardan yetkililer ile sosyal hizmet merkezleri idarecileri katıldı.
Programın ikinci günü çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 30 meslek elemanının katılımıyla düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ve sertifika töreniyle sona erdi.